INSTRUKTÖRER

Nedan följer en introduktion om de instruktörer som håller kurs i Härryda Hundarena.

Lina Dahlman

Jag har växt upp med hundar och fick i ganska tidig ålder ett intresse för hundträning och hundars beteende. För ungefär 10 år sedan blev jag introducerad för agilityn och har sedan dess varit fast! Jag har tränat och tävlat mycket sedan dess med olika hundar i olika storlekar (Bordercollie, Tollare, Japansk Spets, Portugisisk Vattenhund, Schapendoes m.m.) men idag tävlar jag endast med mina sheltiesar Jackson och Ess.

 

Med min första hund gick jag, efter många års slit med hans rädslor för tävlingsbanan, från klass 1 till klass 3 på bara några starter och vi lyckades kvala till SM. Vi är nu kvalade till vårt fjärde SM i rad!

 

Jag är utbildad agilityinstruktör (A1&A2) sedan flera år tillbaka och håller kurser och privatlektioner för mitt egna företag i Göteborgsområdet med omnejd!

Anna Frisk

Jag är en driven beteendevetare som brinner för djurs beteende och husdjurens välfärd.Som beteendevetare intresserade jag mig särskilt för kognition hos människa och djur samt pedagogik. Jag och mina hundar bor på en gård med sällskap av fem får, två hästar och en sambo.

 

Jag har haft djur i nästan hela mitt liv. Mina nuvarande hundar heter Pippi och Max. Pippi är en bordercollie och Max är en dansk-svensk gårdshund. Pippi tävlar huvudsakligen i agility och Max i rallylydnad men vi tränar även andra grenar så som nosework, vallning och viltspår. Mest för att det ger hundarna så mycket. Man behöver inte tävla i allt. Den som har roligast vinner är mitt motto.

 

Jag är utbildad hundinstruktör på Aktiv Hund i Trollhättan och har ett stort intresse för hundar med särskilda behov. Precis som med människor fastnar jag ofta för dem som utmärker sig på olika sätt. Min styrka som instruktör är att se möjligheter och ge allt till varje ekipage. I all hundträning är glädjen hos ägare och hund det allra viktigaste. För mig är det viktigt med vetenskaplig förankring eller beprövad erfarenhet i det jag lär ut.

© 2019 av Härryda Hundarena AB

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Ikon